Presentasjon av Skjold PicoBryggeri

Mannen bak Skjold Picobryggeri er Øyvind Thomassen på 43 år. Opprinnelig fra Karmøy i Rogaland , men har bosatt seg, og jobber som psykiatrisk sykepleier i Bergen de siste 20 årene. Har drevet med hjemmebrygging siden 2016, og er fremdeles aktiv med 1-2 brygg i måneden.

Interessen for håndverksøl startet vel egentlig når han  flyttet til Bergen som student, og oppdaget at det fantes mye mer enn pils på barmenyen. Kan fremdeles huske sin første IPA, en Ægir IPA, da han sjokkartet forsto at øl faktisk kunne smake så utrolig annerledes og godt. Det gikk noen år før en nederlandsk kamerat av han ble lei av norske ølpriser, og begynte med hjemmebrygging hos sin svoger. Etter en stund inviterte han meg på bryggekveld. Dette var tilbake i 2015 og ølet vi laget ble så som så. Dette førte til at han  ble helt hektet på brygging fra første stund. Og som den utstyrsfreeken han er , var veien kort til egen brygger og gjæringstanker. Nå etter 7 år , har han  fått seg det bryggeriet han  ønsket. Fra en sportsbod i garasjen, brygger han nå på det norskproduserte  Brewtools 80 systemet, og har muligheten til å gjære på to ståltanker som sikrer god kontroll på hele prosessen. 

Etter snart 170 brygg har han vært innom de fleste ølstiler som finnes. Men faller fort tilbake på favorittstilen IPA, og da den kanskje noe glemte stilen West Coast IPA, som har tydelig bitterhet ofte i retning av furu og en tydelig smak av Citrus. Ut over at hjemmelaget øl smaker fantastisk,  så er allsidigheten i hobbyen som gjør det appellerende for han. Alt fra å lage egne oppskrifter til å designe etiketter, til å vise frem min måte å brygge på i sosiale medier. Han har hatt stor glede av å møte medbryggetre på nett, som han idag prater med daglig.

For han er det at det finnes så mange måter å lage en god øl på.  Men ved å eksperimentere med ingredienser, gjær og metoder i forskjellige ølstiler, gir det helt unike øl som ingen har laget før. Den fantastiske følelsen en får, når en får til å lage et øl som som er helt særegent, en helt ubetalelig følelse for en hjemmebrygger. 

Planer for fremtiden er å fortsette å ha dette som en hobby, og kose seg med masse godt øl .

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *