Noen nyheter fra Vinmonopolet Januar 2023

Ægir Fjellbokk 7%

Vi satt som vanlig med store forventninger til dette ølet, noe vi som regel gjør når det heter bokkøl. Etter å ha lest beskrivelsen fra vinmonopolets hjemmesider , med beskrivelser som aroma av mellommørkt malt, litt humle og korn, toner av kaffe, toffee, tørket frukt og urt, kunne vi ikke annet enn å glede oss. Smaken blir beskrevet som kremet med tydelig preg av røstet og lyst malt, korn, humle, litt kaffe, mørk sirup og nøtt.

Spenningen stiger i det vi åpner boksen og skal endelig få smake på en 7% bokk, men blir nok litt skuffet da den fremstår litt for tynn og “lett”. Hadde dette vært en butikkstyrke øl så hadde vi nok blitt positivt overasket over hvor god den var , men siden denne er 7% så faller den dessverre igjennom og det er ikke noe særegent ved den. Godt øl , men dessverre litt for tynn til sterkøl og være.

Trollbryggeriet Slogen Oatmeal Stout 6,7%

Kremet med god fylde, preg av mørkt malt, humle, urter og kaffe, litt sitrus og tørket frukt, var det vi leste om denne ølen, her var også forventingen stor; endelig en god oatmeal stout på ca 7%, trodde vi. Dessverre så faller også denne igjennom, den føles litt for tynn. Savner spesielt den kremete fylden. Humle, urter og kaffe er fraværende, denne hadde også vært fin om den bare var butikkstyrke, og vi mener denne passer for nybegynnere på stout. Fargen og aromaen er fin , og den smaker som en stout , men den mangler en del for en fylde  i denne kategorien. En øl som anbefales til nybegynnere.

Ølbæks Imperial Ipa 8,1%

En imperial IPA på 8,1% , dette kommer til å bli bittert tenkte vi, men den var overaskende lite bitter. Vi merker fort disse standard “C humlene”, og noen av oss (les JP) nevner kattepiss med engang, han er vel ikke den som drikker mest IPA av oss. En veldig fin, lettdrikkelig IPA med fin farge og fint skum. Beskrivelsen fra vinmonopolet er brød, kjeks, karamell og sitrus. Fruktig, fin med grei fylde. Savner nok en del av bitterheten man forventer fra en imperial IPA.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *