Kinn Bryggeri

En ny podcast innspilling er gjennomført og denne gangen smaker vi på øl fra Kinn Bryggeri. Vi tok for oss 3 butikk øl og 2 fra vinmonopolet. Vi gikk gjennom Humleriket #8 , Munken , Havblikk , Vårbokk og Nansen. Ratingen vår finner dere på rating siden. Episoden hører dere på de fleste plattformer.

i denne episoden hadde vi en del fakta og historie om Kinn Bryggeri , men etter en slik kveld så er det ikke lett å huske alt, dette pga mye godt øl og en del store flaker.

Kinn Bryggeri AS er et lite bryggeri i Florø  som ble etablert av Espen Lothe i 2009. Bryggeriet er oppkalt etter det gamle kommunehuset i Florø, Kinnhuset.

Bryggeriets etablerer vant NM i hjemmebrygging i 2006 og 2007. 

Bryggeriet kom på andreplass i NORØLs årlige kåring av årets bryggeri for 2011

Bryggeriet flyttet til nye lokaler i Bjørndalvegen i Florø sommeren 2013 og nytt tapperi stod klart sommeren 2014. Produksjonen av øl har økt betydelig og en vesentlig andel eksporteres

Litt fra KInn sine egen hjemmeside :

Eg har bryggja øl heime sidan slutten av tenåra. Kvaliteten på ølet i desse unge år var så ymse, men gleda over å lage noko sjølv var drivkrafta. Alltid vart det kokt einerlog, og litt etter litt vart kunnskapsnivået høgare og råvarene betre. Rundt årtusenskiftet vart kvaliteten på ølet mitt riktig så bra, og eg byrja å delta i konkurransar i regi av Norsk Hjemmebryggerforening (Norbrygg) og vann prisar. M.a. vart eg kåra til årets heimebryggjar to år på rad. I dette miljøet vanka også handverksølpionerar som Kjetil Jikiun og Jens Maudal, og ikkje så lenge etter var desse karane i gang med eigne bryggeri.

Nokre år seinare, i februar 2007 medan eg låg på sofaen med foten i gips bestemte eg meg: Eg seier opp jobben som naturfaglærar og startar Kinn Bryggeri. Ann-Magritt, kona mi, støtta meg, men var nok ikkje førebudd på dei travle og heller magre åra som skulle komme. Med litt starthjelp frå Innovasjon Norge, romsleg huslån tiltenkt oppussing og hjelp frå familien vart Kinn Bryggeri AS starta i april 2009.

I mellomtida hadde eg prata med mange av dei som starta opp tidleg: Nøgne Ø, Haandbryggeriet, Ægir, Baatbryggeriet, Lillehammer Bryggeri og Små Vesen. Litt etter litt fekk eg samla saman utstyr: Maltmølle frå Haandbryggeriet, kokekjele, malstraum og ymse anna frå Små Vesen, meiskekar, varmtvasstank, lagringstankar og opne gjæringskar frå Tine. Litt etter litt vart bryggeriet komplett. Den einaste biten av utstyret som vart kjøpt nytt var varmevekslaren og slangar. Det tok eg ikkje sjansen på å kjøpe brukt. Det hadde vore ein særs dårleg start om eg fekk med ein stygg bakterieinfeksjon frå varmevekslaren. I denne samlefasen hadde eg ingen annan stad å lagre utstyret enn ute i hagen min. Heldigvis har eg tolmodige naboar som aksepterte at byggefeltet såg meir og meir ut som ein skraphandel etter kvart som utstyret kom på plass. Mykje av det måtte byggjast om for å passe til min bruk. Nokre flinke lokale sveisarar trødde til og fekk ordna større kapasitet på kokekjelen og kjølekappe på gjæringskara.

Les alt om bryggeriet : https://www.kinn.no/nn/bryggeriet/omoss

JP

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *